Der kan være mange grunde til, at du har valgt at søge ind via kvote 2. Måske har dit drømmestudie et rigtig højt karaktergennemsnit, måske har du en udenlandsk eksamen eller en anden ungdomsuddannelse, end den det kræver for at komme ind.
Det kan også være, at dit snit "burde" række til kvote 1, men man ved jo aldrig - og derfor har du også valgt kvote 2.
Uanset hvorfor du søger, er første STEP at gøre et grundigt forarbejde!
Start med grundigt at sætte dig ind i adgangskrav, optagelsesproces, vigtige frister osv. på det eller de universiteter, hvor du søger optagelse.
Udover at surfe på nettet eller spørge andre til råds i dit netværk eller offentlige grupper på fx. facebook, er det vigtigt, at du besøger universitets hjemmeside for at opdatere dig på aktuelle ændringer eller forhold, der kan påvirke, hvordan du skal søge i år! Hjemmesiderne er typisk opdaterede med information lige efter nytår.
Der er stor forskel på at skrive en motiveret ansøgning og forberede sig til en optagelsesprøve. Først skal du have 100 % styr på, hvilket optagelsesforløb som er gældende på det studie og universitet, som du søger ind på.
Derefter kan du gå i gang med at planlægge. Selvom det er forskelligt, hvordan man bedst bliver klar, anbefaler vi ALLE at lave en tidsplan. Det er meget vigtigt, at du gør dig nogle tanker om, hvor mange timer som du skal sætte af til arbejdet op til din kvote 2-test eller afleveringsfrist for den motiverede ansøgning.
Når har sat tid af og er kommet frem til en arbejdsplan, der giver mening for dig, er du klar til at stille skarpt på det, der skal blive fundamentet for din optagelse. Det kan være skriveprocessen i din motiverede ansøgning eller opgavetræningen op til testen.
Du har researchet, planlagt og researchet lidt mere! Nu gælder det.
Husk, at du kan læse meget mere her på siden om opgavetræning til uniTEST på SDU og AU eller kvote 2-prøven på KU. Du kan også læse om, hvordan du skriver den perfekte motiverede ansøgning. Vær opmærksom på at der på nettet findes mange tilbud om kurser og test, som er lavet af studerende og har en tvivlsom kvalitet.
Hvis du stadig sidder tilbage med spørgsmål eller bare ikke føler dig helt klar, er det en god idé at søge hjælp. Du kan skrive til os eller fx kontakte nogle fra dit netværk som har været igennem processen.